Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE förvärvar Göteborgsföretag

Pressmeddelanden

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang förvärvar det Göteborgsbaserade konsultföretaget Sture Byberg Ingenjörsbyrå AB. Bolagets huvudsakliga verksamhet består av att utföra konstruktions- och arkitekthandlingar.

Sture Byberg Ingenjörsbyrå AB startade sin verksamhet i Göteborg 1984. Ägare är idag Lars Folkerman som övertog rörelsen 2001. Företaget är verksamt inom byggsektorn och har kontor i Göteborg. Förutom att göra arkitekt- och konstruktionshandlingar gör företaget även uppföljningar på byggarbetsplatser med ekonomisk och teknisk kontroll samt besiktningar och kostnadskalkyler. Sture Byberg Ingenjörsbyrå AB har fem medarbetare och företaget kommer nu integreras i PEs dotterbolag Tellstedt.

– Göteborg är en viktig tillväxtmarknad för oss på PE och vi fortsätter att utveckla vårt erbjudande över hela Sverige. Vi är mycket glada över att nu vidga vårt erbjudande i regionen med mycket kunniga ingenjörer, säger Mathias Thorsson, affärsområdeschef på PE.

– Vi har arbetat med PE under en längre tid och det känns helt naturligt att nu bli en del av dem. Vi för nu arvet vidare och är övertygade om att vi tillsammans med PE kommer att kunna växa i Göteborgsregionen, säger Lars Folkerman, tidigare ägare av Sture Byberg Ingenjörsbyrå AB.

Ladda ned pressmeddelande