Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE storsatsar på Corporate Solutions

Pressmeddelanden

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har rekryterat fyra erfarna konsulter till det nya tjänsteområdet Corporate Solutions. Rekryteringarna görs som ett led i att etablera och utveckla företagets tjänster inom hyresgästrådgivning till lokalhyresgäster och egenanvändare.

Den nya satsningen leds av Anders Björkestedt som har mer än 20-års erfarenhet av rådgivning till myndigheter, kommuner och företag. Björkestedt har som seniorkonsult och affärsutvecklare tidigare jobbat med strategisk rådgivning hos Niras och nu senast Sweco Management.

– Behovet av strategisk och operativ rådgivning samt projektledning inom hyresgästrådgivning, arbetsplatsutformning, verksamhetsförändring och lokalförsörjning är mycket stort. Vi bryter oss in på en etablerad marknad men vi gör det därför att efterfrågan av kvalificerat konsultstöd är växande. Projektengagemang är en visionär, kompetent, modern och framtidsorienterad koncern som har det affärsmässiga driv och den underliggande kompetens som krävs, säger Anders Björkestedt på PE.

Förutom Björkestedt har även Christofer Lavesson, Sara Ghaemi samt Jesper Svanberg anställts. Lavesson och Ghaemi har arbetat som projektledare och uppdragsansvariga i många förändringsprojekt med fokus på effektiva arbetsplatser och förändringsledning. Lavesson är utbildad arkitekt med tonvikt på inredningsarkitektur åt hyresgäster. Svanberg kommer förutom att vara projektledare, projektcontroller och analytiker att ansvara för tjänsteområdet som gruppchef.

Målet med Corporate Solutions, är att myndigheter, kommuner och företag ska få lokaler och arbetsplatser som effektivt stödjer verksamheten och som stärker varumärket. PE kan nu ta ett helhetsgrepp åt kunderna och hantera alla områden såsom ekonomi, hyresjuridik, arbetsplatslösningar och förändringsledning. Tillsammans med ett brett nätverk av strategiska och utvalda samarbetspartners är PE nu en heltäckande konsultresurs.

Affärsområdeschef Patric Kjellin är nöjd med att ha rekryterat fyra erfarna konsulter och flaggar för ytterligare rekryteringar inom kort.

– Detta är en offensiv och utmanande satsning som vi är övertygade om kommer att ge mycket goda resultat över sikt. Vi har högt ställda resultat- och verksamhetsmål och för att möta marknadens behov av kvalificerad rådgivning räknar vi med att göra ytterligare ett flertal strategiska rekryteringar den närmaste tiden, säger Patric Kjellin, Affärsområdeschef på PE.

Ladda ned pressmeddelande