Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE vinner markanvisningstävling tillsammans med Skanska och Förenade Care

Pressmeddelanden

PE Teknik & Arkitektur har tillsammans med Skanska och Förenade Care vunnit markanvisningstävlingen om det särskilda boendet i Västeräng i Skurups kommun. Det vinnande förslaget är en trevånings vinkelbyggnad med totalt 58 lägenheter.

Det nya särskilda boendet är en ljus trevånings vinkelbyggnad med stora inslag av träfasader i varma kulörer om totalt 58 lägenheter. Tomtens trädgård öppnar sig mot sydväst och naturmarken. Där finns också Sinnenas trädgård ­– med utrymme både för lugn och aktiviteter, enskildhet och gemenskap. Dessutom är ambitionen att certifiera byggnaden med LEED Guld.

– Vår ambition har varit att skapa ett varmt och välkomnande vårdboende med en prunkande klassisk trädgård. Både inomhus och utomhus finns möjligheter till både lugn och aktiviteter samt god kontakt med trädgård och naturmarken i väster, säger Kjell Sandquist, ansvarig arkitekt på PE.

Lägenheterna kommer att ha ett pentry och badrum med egen tvättmaskin och tumlare. Varje enhet kommer också att få gemensamma utrymmen – kök, matsal och sällskapsrum. Fyra av de 58 lägenheterna blir större så att par kan bo tillsammans. Utanför boendet planeras ett orangeri, boulebana, lusthus och en smådjurshörna.

Projektet går nu vidare med system- och bygglovshandlingar och därefter bygghandlingar. Boendet planeras att kunna få sina första hyresgäster under första halvåret 2023.
 

Ladda ned pressmeddelande