Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Castellum anlitar PE för certifiering av 30 fastigheter enligt LEED O+M

Pressmeddelanden

Som en del av hållbarhetsarbetet och för att både sänka driftskostnader och höja fastigheternas värde och attraktivitet, väljer Castellum att miljöcertifiera sina befintliga byggnader. PE Teknik & Arkitektur anlitas för nycertifiering av 16 fastigheter i regionerna Väst och Stockholm samt omcertifiering av 14 fastigheter i regionerna Väst, Stockholm och Öresund.

Systemet LEED for Operations and Maintenance (O+M) fokuserar inte bara på byggnadens prestanda inom användning av energi, vatten, material och resurser, utan också på förvaltning och hur människor i byggnaden uppfattar inomhusklimatet.

-Valet föll på LEED O+M då de krav som ställs ligger väl i linje med våra hållbarhetsmål och ger goda möjligheter till grön finansiering säger Maria Perzon, Group Sustainability Manager på Castellum.

PE har god erfarenhet av certifieringar inom systemet. Ett exempel är uppdrag för Kungsleden, som förvärvades av Castellum 2021, med LEED O+M-certifiering av bland annat The Rotterdam District i Värtahamnen som belönades med prestigefyllda Sweden Green Building Award 2022 i sin kategori.

– Det känns fantastiskt roligt att få detta förtroende från Castellum. I respektive uppdrag har vi ett nära samarbete med Castellums hållbarhetsansvariga och tekniska förvaltare. För att leverera högsta möjliga kundvärde har vi skräddarsydda team med våra experter inom området, säger Stephanie Angeraini, energi- och miljökonsult på PE i Malmö.