Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Fredrik Toller ny chef för affärsområde Arkitektur på PE Teknik & Arkitektur

Pressmeddelanden

Den 17 januari tillträder Fredrik Toller som chef för PE Teknik & Arkitekturs affärsområde Arkitektur, med plats i företagets ledningsgrupp. Han är landskapsarkitekt LAR/MSA med 20 års erfarenhet av konsultbranschen, senast som chef och affärsutvecklingsstrateg på Sweco Architects.

– Jag har den stora glädjen att få välkomna Fredrik till PE och företagsledningen. I honom får vi en erfaren chef med starkt engagemang för hållbarhetsfrågor och god arkitektur. Jag är övertygad om att hans ledarskap kommer att bidra till att PE fortsätter att leverera högst kundvärde och den bästa arbetsplatsen. Tillsammans kommer vi att uppnå vår ambition att vara den främsta konsulten inom byggnader och deras närmiljö, säger Helena Hed, VD och Koncernchef på PE.

Fredrik Toller kommer närmast från en roll som chef och affärsutvecklingsstrateg på Sweco Architects. Han tog sin examen i landskapsarkitektur på SLU Ultuna 2003 och har arbetat i konsultbranschen alltsedan dess, de senaste tio åren i olika chefsroller.

– PEs arkitektverksamhet är stor och har en enorm styrka i sin bredd. Som chef för den får jag möjlighet att påverka en stor del av branschen i en tid då hela samhället behöver ställa om till ett cirkulärt tänkande. Det finns potential att växa också med dagens utmanande förutsättningar, kriser föder kreativitet och PE har alla möjligheter att komma ut som vinnare. Kombinationen av att ha många teknikområden i en slimmad och snabbfotad organisation gör att PE kan ställa om verksamheten till det som efterfrågas på marknaden, säger Fredrik Toller.

Den tidigare chefen för affärsområde Arkitektur, Marika Axén, väljer att gå vidare till nya utmaningar efter att ha arbetat i bolaget sedan 2007.

– Under Marikas engagerade ledarskap har PEs arkitektverksamhet levererat en lång rad imponerande projekt. Som vd är jag stolt över de prestationer som har uppnåtts och att vi har skapat en gemensam kultur inom verksamheten. Jag önskar Marika allt gott i framtiden, säger Helena Hed.