Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Nicke Rydgren blir ny Strategi- och affärsutvecklingschef

Pressmeddelanden

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang fortsätter att växa och den 1 januari i år tillträdde Nicke Rydgren den nya tjänsten som Strategi- och affärsutvecklingschef (CSO). Rekryteringen är ytterligare ett steg i koncernens arbete för fortsatt tillväxt och ökad lönsamhet. 

PE grundades 2006 och har idag totalt drygt 1 100 medarbetare på ett 35-tal orter runtom i landet. Företaget erbjuder tjänster inom arkitektur, industri och energi, installation samt bygg och anläggning. De kommande åren satsar företaget på att växa ytterligare och den nya rollen ska kordinera samverkan mellan företagets olika affärsområden och utveckla det strategiska arbetet.

– PE har sedan starten växt oerhört fort och i takt med att vi blir större som organisation är det naturligt att vi nu tillsätter en roll som fokuserar på de strategiska aspekterna av vår verksamhet. Det handlar om våra långsiktiga mål och hur vi positionerar oss på marknaden, men även hur väl vi genomför rätt gemensamma och tvärfunktionella aktiviteter. Det är både viktiga och komplicerade frågor och därför är vi glada att ha fått med oss Nicke på vår resa, säger Per Hedebäck, vd och koncernchef på PE.

Den nya rollen har ansvar för strategi och affärsutveckling med syftet att koordinera och organisera koncernens arbete med långsiktiga mål och olika strategiskt viktiga initiativ. Nicke Rydgren tar även plats i koncernens ledningsgrupp.

– Företaget har en väldigt spännande resa framför sig och det är roligt att få denna möjlighet. Min ambition är att få en tydlig koppling och ökad draghjälp mellan vad vi vill uppnå som helhet och vilka konkreta insatser vi ska fokusera på inom respektive affärsområde och stödfunktion. Nu ser jag fram emot att tillsammans med de andra stödfunktionerna och affärsområdena sätta våra planer i verket, säger Nicke Rydgren, Strategi- och affärsutvecklingschef på PE.

Nicke kommer senast från rollen som vice VD på Projektel och Brandgruppen som förvärvades av koncernen i början av 2017. Han har en bakgrund som managementkonsult och har tidigare haft rollen som affärsområdeschef på data- och analysföretaget Bisnode. 

Ladda ned pressmeddelande