Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE får fortsatt förtroende vid Tekniska nämndhuset

Pressmeddelanden

Som enda teknikkonsult får PE fortsatt förtroende vid ombyggnationen av Tekniska nämndhuset i Stockholm. Byggnaden är ett centrum för Stockholms stadsutveckling och i det 40 000 kvadratmeter stora kontorskomplexet sitter cirka 1 200 tjänstemän på Stockholms kommuns tekniska förvaltningar, som exploateringskontoret, trafikkontoret idrottsförvaltningen, fastighetskontoret, miljöförvaltningen och stadsbyggnadskontoret.

Huset byggdes i mitten av sextiotalet och inga större renoveringar har tidigare utförts. Därför ska byggnaden nu moderniseras och anpassas för fler medarbetare. Dessutom ska det finnas utrymme för 100 parkeringsplatser med laddstationer för elbilar och elcyklar. Under hela ombyggnadstiden kommer stora delar av verksamheten att sitta kvar i byggnaden vilket medför stora utmaningar för projektet överlag.

– Det är väldigt roligt att få fortsätta att arbeta med detta spännande projekt. Vi är den enda teknikkonsulten som är kvar sedan programhandlingsskedet vilket känns extra bra. Det visar att våra kunder uppskattar vårt arbete och att vår breda kompetens gör att vi klarar att hantera alla discipliner inom el, tele, säkerhet och transportsystem, säger Lars Gustafsson, uppdragsansvarig på PE.

Ombyggnationen kommer att genomföras i fyra etapper och nyinvigningen av Tekniska nämndhuset är planerad till 2023. 

Ladda ned pressmeddelande