Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE rekryterar Charlotte Gyllenhammar som affärsområdeschef för Miljö

Regulatoriska pressmeddelanden

Den 1 oktober tillträder Charlotte Gyllenhammar posten som ny affärsområdeschef för Miljö på PE Teknik & Arkitektur, med plats i företagets ledningsgrupp. Under många år har hon innehaft ledande befattningar på Sweco, senast som regionchef för deras miljökonsulter i Stockholm.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Charlotte Gyllenhammar till PE som ny affärsområdeschef för Miljö. Denna rekrytering är ett viktigt strategiskt steg i att utveckla vårt erbjudande och ta marknadsandelar inom området. Charlotte har flera gånger om byggt och utvecklat verksamheter och över tid har hon skapat högt medarbetarengagemang, lönsam tillväxt och starka kundrelationer. Jag är övertygad om att hon kommer att bidra till att vi uppnår vår ambition att vara den främsta konsulten inom byggnader samtidigt som vi gör världen lite bättre varje dag, säger Helena Hed, VD och Koncernchef för PE.

Charlotte Gyllenhammar är utbildad marinbiolog med 22 års erfarenhet av branschen. Hon har i många år arbetat som miljöspecialist i stora exploateringsprojekt i Stockholm. Sedan 2010 har hon även innehaft olika chefsposter på Sweco och bland annat varit regionchef för såväl företagets industri- som miljökonsulter i Stockholmsregionen.

– Det känns fantastiskt att få möjligheten att leda miljöverksamheten på PE in i framtiden. Jag är imponerad av verksamheten och dess kompetens, liksom av alla de häftiga projekt som PE är delaktigt i. Samtidigt ser jag stora möjligheter till vidareutveckling på miljöområdet, till exempel inom MKB, tillståndsärenden, taxonomi, förorenade områden, avfallsteknik och strategisk miljörådgivning. Det är spännande att PE så tydligt valt att fokusera på byggnader och deras närmiljö och jag känner för bolagets värderingar; engagemang, entreprenörskap och ansvar. Inte minst gillar jag förmågan att se affärsperspektivet i nya lösningar, att utmana och tänka kreativt för att skapa högsta möjliga kundvärde, säger Charlotte Gyllenhammar.

PEs affärsområde Miljö består av cirka 60 medarbetare fördelade på fyra orter. Uppdragen finns exempelvis inom kontor, skolor, bostäder och badhus. De innefattar bland annat miljösamordning, byggnadssimuleringar, akustik, geoteknik, förorenad mark och vatten. Den tidigare chefen för affärsområdet Jonas Arvidson går 1 september över internt på PE till posten som chef för det något större affärsområdet Management.

Ladda ned pressmeddelande