Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE Teknik & Arkitektur förvärvar bolag inom byggnadsakustik och omgivningsbuller i Göteborg

Pressmeddelanden

I dag har PE Teknik & Arkitektur ingått avtal om att förvärva Gärdhagen Akustik AB, en Göteborgsbaserad akustikspecialist med tydlig inriktning mot byggnader. Med förvärvet stärker PE sitt erbjudande inom akustik, ett område som är viktigt för att skapa välbefinnande och lyfta byggnader och deras närmiljö till nya nivåer. 

Gärdhagen Akustiks medarbetare inkluderar experter inom både byggnadsakustik och omgivningsbuller. I varierade konsultuppdrag arbetar de med allt från projektering av hotell, bostäder, skolor, kontor, operahus och gym, via utredning och kartläggning av industri- och trafikbuller, till mätningar och problemlösning. De har även stort kunnande inom varsamma ombyggnationer, vilket bland annat har kommit till användning i Kungsportshuset och Clarion Hotel Post i Göteborg. Bolaget grundades 2003 och har med fem medarbetare en årlig omsättning på drygt 6 miljoner kronor. 

I projektet Clarion Hotel Draken i Göteborg, där PE är huvudkonstruktör, arbetar redan de två bolagens experter sida vid sida. Efter förvärvet går Gärdhagen Akustik upp i PEs affärsområde Miljö, som i dag består av cirka 6o medarbetare på fyra orter som redan erbjuder en rad konsulttjänster inom akustik och bullerutredningar av olika slag. 

– Precis som PE är vi experter på byggnader och deras nära omgivning. Även våra värderingar stämmer väl överens, med fokus på engagemang, entreprenörskap och ansvar. Nu får vi tillgång till inte bara PEs övriga expertis inom byggnader, utan även all deras affärsmässiga kompetens. För oss medarbetare öppnas spännande utvecklingsmöjligheter och själv kommer jag till nytta som teknisk mentor. Jag vill multiplicera vår kunskap och dela den med hela organisationen, säger Bo Gärdhagen, grundare av Gärdhagen Akustik.  

– Kompetens inom akustik och omgivningsbuller är något som efterfrågas av våra kunder för att kunna bygga hållbart med hänsyn till människors hälsa och välmående. Genom förvärvet förstärker vi vårt akustikteam och får bättre förutsättningar att vara kundernas helhetspartner. Våra bolag delar samma strävan efter att skapa högsta möjliga kundvärde, vilket vi nu bygger vidare på gemensamt med sikte på tillväxt såväl nationellt som lokalt i Göteborgsregionen, säger Helena Hed, VD och Koncernchef för PE. 

På bilden från vänster: Bo Gärdhagen, grundare Gärdhagen Akustik. Helena Hed, VD och Koncernchef, PE Teknik & Arkitektur. Charlotte Gyllenhammar, Affärsområdeschef Miljö, PE Teknik & Arkitektur.