Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Projektengagemang förvärvar PreCendo AB – stärker erbjudandet inom brand

Pressmeddelanden

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har idag tecknat avtal om att förvärva företaget PreCendo AB. Med förvärvet stärker Projektengagemang sin position inom brandskyddsprojektering och riskhantering.

PreCendo är specialiserade inom brand och säkerhet och utför besiktnings- och konsultuppdrag. Företaget grundades 1990 och har idag 14 medarbetare på kontoren i Göteborg, Stockholm och Lund. Företaget omsatte 2017 omkring 19 miljoner kronor.

– Förvärvet av PreCendo gör oss till en av de ledande aktörerna inom brandskyddsprojektering och riskhantering i Sverige. Det är ett välskött bolag som vi är mycket glada över att ha ombord. De är verksamma i en för oss prioriterad region och de stärker vårt erbjudande till våra kunder med en erfaren besiktningsorganisation för brandlarm, sprinkler och gassläcksystem, säger Johan Renvall, Divisionschef Installation på Projektengagemang.

– Vi är mycket nöjda över att PreCendo blir en del av Projektengagemang. Tillsammans kommer vi att kunna utveckla vårt erbjudande och för våra kunder innebär detta mer kompetens under samma tak. Det här ger oss chansen att få genomföra nya, mer komplexa och mer omfattande projekt med våra kunder, säger Rikard Pook, VD på PreCendo AB.

PreCendo AB kommer att ingå i divisionen Installation.

Ladda ned pressmeddelande