Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Projektengagemangs förvärv av Integra Engineering AB slutfört

Pressmeddelanden

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har slutfört förvärvet av Integra Engineering AB, en specialist inom byggkonstruktion, till en köpeskilling om 250 miljoner kronor på skuldfri bas. Genom förvärvet tar PE ytterligare ett stort steg i tillväxtstrategin med målet att ta ledande positioner inom lönsamma marknader och verksamhetsområden.

Integras omsättning för 2017 uppgick till närmare 200 miljoner kronor. Företaget grundades 1999 och har idag cirka 200 medarbetare på kontor i tio orter.

Pressmeddelandet om förvärvet publicerades den 27 november 2018.

Om Projektengagemang
På Projektengagemang, i dagligt tal PE, jobbar över tusen arkitekter, ingenjörer, projektledare och specialister som identifierar möjligheter, tar fram visioner och hanterar utmaningar. Tillsammans skapar vi värde för våra kunder – och för samhället i stort. PE finns på över 35 orter och omsatte år 2017 omkring 1,2 miljarder kronor. PEs aktie är noterad på Nasdaq Stockholm under kortnamnet PENG.

Om Integra
Integra är specialiserade på byggkonstruktion med specialisttjänster inom byggprojektledning, byggnadsfysik, markprojektering och brandskyddsprojektering. Företaget grundades 1999 och har idag cirka 200 medarbetare på kontor i tio orter och omsatte närmare 200 miljoner kronor år 2017.

Ladda ned pressmeddelande