Gå direkt till textinnehållet
logotyp

SBR och PE utbildar byggbranschens projektledare

Pressmeddelanden

I en helt nyutvecklad utbildning ska teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang på uppdrag av SBR Byggingenjörerna utbilda byggprojektledare inom samhällsbyggnadsbranschen.

Projektengagemang har på uppdrag av SBR Byggingenjörerna tagit fram och utvecklat den helt nya och omfattande utbildningen. Utbildningen som är den första i sitt slag är speciellt framtagen för att ge byggprojektledare möjlighet att certifiera sig i projektledning. Utbildningstillfällen kommer att hållas av Projektengagemangs erfarna konsulter under ett flertal år framöver.

– Vi är mycket stolta över att ha arbetat med detta prestigefulla uppdrag från idé till genomförande. Det har länge saknats en projektledningscertifiering för byggprojektledare och tillsammans med SBR Byggingenjörerna kan vi nu äntligen erbjuda projektledare möjligheten att utbilda sig för sin certifiering, säger Patric Kjellin, Affärsområdeschef på Projektengagemang.

I anslutning till utbildningen kommer det finnas möjlighet att skriva tentamen som ligger till grund för möjligheten till medlemskap i SBRs expertgrupp för Byggprojektledning samt ansökan om Av SBR godkänd Byggprojektledare och certifiering via RISE.

– Det är väldigt glädjande att vi nu kan erbjuda både utbildningen och certifieringen till våra medlemmar. För oss är det viktigt att möjliggöra utveckling av våra medlemmars yrkeskunnande samt värna om ansvarskänsla och kvalitet i yrkesutövningen. Denna utbildning går helt i linje med det och vi är mycket nöjda över samarbetet med Projektengagemang, säger Linn Bessner, Utbildningsansvarig på SBR Byggingenjörerna.

Utbildningen kommer innehålla fyra fristående kursblock där samtliga block pågår under fyra dagar. De olika kursblocken är uppdelade i de tre kompetensområdena Projektutveckling, Projektering, Produktion samt ett fördjupningsblock inom Byggprojektledning, detta block sträcker sig över samtliga delar av projektet. Detta för att möjliggöra verklig fördjupad kunskap i byggprojekts samtliga delar. Deltagarna kan välja på att gå samtliga block eller enstaka.

Om SBR Byggingenjörerna:
SBR Byggingenjörerna är en ideell yrkesorganisation för ingenjörer och SBR Byggingenjörerna AB. De utvecklar ingenjörers kompetens och kvaliteten i deras arbete. De främjar också kontakter, erfarenhetsutbyte och nätverkande ingenjörer emellan samt erbjuder en rad medlemsförmåner. Förbundet bildades 1951 och har idag cirka 2 800 medlemmar och 27 lokalavdelningar över hela landet.

Ladda ned pressmeddelande